Ékszíjtárcsa kínálatunkban 2014-től a kúpos szorítós ékszíjtárcsák szerepelnek.

A kúpos szorítós ékszíjtárcsa vas öntvényből készül, minősége jóval az alumíniumból készült tárcsák felett van. A korrózióvédelem érdekében feketére foszfátozott. A nagyobb ékszíjtárcsák a tömegüknél fogva, lendkerék szerepét is be tudják tölteni, ami egy gyengébb villanymotor esetében hasznos.

Ékszíjtárcsáinkat nemcsak hasítógépekhez ajánljuk.
63 és 1.000 mm közti átmérőben, 1-6 soros kivitelben, különféle célokra felhasználhatóak.
Áruk megegyezik, egyes méretek esetében pedig az alumínium tárcsák ára alatt van.

További nagy előnyük, hogy a szorító cseréjével ugyanaz a tárcsa, más méretű tengelyre is felszerelhető!

 kúpos szorítóhüvely  kúpos szorítós ékszíjtárcsa
 spa tárcsa  spb tarcsa

 

A kúpos szorítós ékszíjtárcsa szerelése egyszerű, két imbusz hernyócsavarral történik a kúpos szorító megszorítása, nincs gond az esetlegesen különböző ékekkel, rosszul méretezett furat, illetve tengelyátmérőkkel.

Felszerelésüket az alábbi képeken illusztráltuk. Rendkívül gyors, egyszerű módszer.

 szorítós ékszíjtárcsa spa spb spz  szorítóhüvely
Tisztítsuk meg a tengelyt a szennyeződésektől, rozsdától, vékony réteg olajat felvihetünk. Először a tárcsát helyezzük a tengelycsonkra, ezután a szorítót húzzuk a tengelyre.
 kúpos szorító szerelése  szorítós tárcsa
Forgassuk pozícióba a fél furatokat. Helyezzük be a csavarokat.
 szorító szerelés
Húzzuk meg a csavarokat, győződjünk meg a feszességről és, hogy a tárcsa stabilan áll.

Tags: , , , , , ,

38 hozzászólás on Kúpos szorítós ékszíjtárcsa

 1. Hinterhüttner józsef szerint:

  Jó napot! Én érdeklődnék 28 as tengelyre 200as 2 soros 17es ékszíjhoz.

 2. Zloch Gergő szerint:

  Üdvözlöm.
  Egy 2,2 kW teljesítményű motorhoz, 80 mm kúphoz kellene nekem ékszíjtárcsa. Jelenleg egy 70/210 es szett 13 ékszíjjal van hajtva, de elég gyors a kúp. Milyen tárcsát tudna ajánlani motor tengely 22 a kúp 27 mm.
  Várom válaszát. Üdvözlettel: Gergő

 3. Lux Erik szerint:

  Üdvözlöm Keresnék 19-es tengelyre 2soros 13-as profil D60 és 20-as tengelyre 2soros 13-as profilú D120 szíjtárcsákat.
  Várom válaszát üdv Erik

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Erik! D=63 mm a legkisebb 13mas szíjhoz való tárcsánk, ez 19-es tengelyre 5.000 Ft, a másik tárcsa 118, vagy 125 mm mm átmérőben lenne, az ára mindkét esetben 7.000 Ft. Postai utánvét: 2.000 Ft Üdv: Hoffmann Zsolt

 4. Tamás Tibor szerint:

  Érdeklődnék, hogy 20as tengelyre szeretnék ékszíjtárcsát vásárolni kukorica morzsolás céljából. Ha van akkor milyen árban lenne? Válaszát előre is köszönöm

  • Hasito.hu szerint:

   Üdvözlöm! Tudunk 20-as tengelyre tárcsát adni, de ahhoz, hogy pontos árat mondhassak, tudnom ké, hogy mekkora átmérőjű, hány soros és milyen széles szíjhoz való tárcsa érdekelné. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

 5. Erdélyi István szerint:

  Tisztelt Hoffmann Zsolt Úr!

  Szeretnék rendelni, vagyis előzetesen árajánlatot kérni az alábbi méretekre ékszíjtárcsát:

  – tengely átmérő: 32 mm.
  – tárcsa átmérő: 90 mm.
  – kétsoros 17mm. profilú ékszíjhoz.

  Várom szíves válaszát: Tisztelettel: Erdélyi István

 6. Kunyik Klara szerint:

  tisztelt Uram. Szeretnek erdeklodni es a tanacsat kernem , van 1harom fazisu motorom mely kb:4kw-os a tengely 32mm kellene ra/also tarcsa/ 2soros 13vagy 17 ekszijtarcsa kb 100 a felso300-320 -as tengely ,csocsapagyat vagy inkab az ontvenyhazasat ajanlana?termeszetesen komplet!A kolegam ajandekozott egy 80-as kupot , de a belsofurat 30mm-van rajta 2db-10es vak csavar /cervik/sajnos magyarul nemtudom.!inbusz kulcsal tudom behajtani!Mikorra tudna elkesziteni ha lenne kedves iranyarat es a cim Esztergom lesz! Futarszolgalatt vagy postan lesz kuldve!Elore is koszonom Kunyik Arpad !!

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Kunyik úr! Egyedi darabokat nem készítünk, így sajnos olyan tengelyt, ami 30 mm átmérőjű nem tudok adni, illetve hozzá való csapágyazást sem.
   Én egyébként mindenképp a csőből esztergált csapágyházat javaslom, mert az öntvény csapágyház sajnos törékeny.
   Ékszíjtárcsát 2 soros 17-es profilút javaslok. Az amit tudnék adni. A 100 mm-es 6.000 Ft, a 300 mm-es 19.000 Ft. Az utánvétes postaköltség 2.500 Ft.
   Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

 7. Böjtös Szilveszter szerint:

  Nekem egy 3Kw-os 32mm-es tengellyel és 950 fordulatos paraméterekkel rendelkező motorom van. Ehhez szeretnék 2soros 13mm-es ékszíjtárcsákat,mekkorák kellenek és menyibe kerülnek?Válaszát előre is köszönöm:Szilveszter

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Böjtös úr! Ez a motor kúpos hasítóhoz nagyon jó választás! Kb 1:2 arányú lassítás szükséges. A motorra 90 mm átmérőjű tárcsa 6.000 Ft, a kúp tengelyére 180 mm átmérőjű tárcsa: 9.700 Ft. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

 8. Illés Levente szerint:

  Üdvözlöm!
  Nekem egy régi fűnyírón adta meg magát egy meghajtó ékszíjtárcsa.
  A tengely átmérője 15,6 mm, 17 mm-es ékszíj való bele és a tárcsa átmérője 90 mm.
  Ebből a meghajtó tárcsából kellene nekem 2 darab.
  Postaköltséggel együtt mennyibe kerülnének ezek:

  Köszönettel:
  Illés Levente

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Illés úr! Kúpos szorítós ékszíjtárcsáim vannak csak, ezekhez a szorítók csak egész mm-re vannak számolva. Így 16-os tengelyhez tudok tárcsát adni. A kért paraméterű tárcsa 4.000 Ft/db + 1.800 Ft utánvét. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

 9. Janecskó János szerint:

  Tisztelt Cím!
  Nekem egy 40mm-es tengellyel és 960 fordulatos paraméterekkel rendelkező motorom van. Ehhez szeretnék 2soros 13mm-es ékszíjtárcsákat, ha jól számolom, akkor 1-1 db 100-as és 200-as kellene. Mennyibe kerülne ez postaköltséggel együtt?
  Ha komplett csapágyházat is kérnék még tengellyel, úgy mennyibe jönne ki? Válaszát előre is köszönöm.

 10. Sz. Richárd szerint:

  Tiszteletem!
  SPA224-es 4 soros tárcsát keresek 3020-as szorítóval 32-es tengelyre. Tudna esetleg árat erre a szettre? Előre is köszönöm!

 11. Bócsa László szerint:

  T cím!
  Érdeklődöm,hogy /2,2kw 380-as 1400 fordulatos/ motoros hasítóhoz 70 kúp szett,tárcsák mérete és főként az ár.Köszönöm előre is válaszát.

 12. Molnár Gábor szerint:

  Jó napot kívánok és érdeklődnék ékszíjtárcsa áttéttel kapcsolatban. Van egy 120 mm-es átmérőjű 8 mm-es menetemelkedésű kúpom és ehhez szeretnék ékszíjtárcsákat szerezni. Az érdekelne mekkora ékszíj tárcsák kellenék hozzá. Egy TZ4K 14-b hajtaná a gépet aminek a maximum kardán fordulata 825 fordulat/perc. De én csak félgázon szeretném hajtatni ezért a fordulat is kb a fele lenne. Remélem tud segíteni. Tisztelettel: Molnár Gábor

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Gábor! A fél gáz pont jó fordulatot eredményez. Mindenképpen ékszíjas áttétet szeretne? Direktbe hajtani költségkímélőbb lenne.
   Ha fél gázon megy a gép, akkor ugyanakkora tárcsa kell a kúp tengelyére és a traktor által hajtott tengelyre is. Én 3 soros 17-es profilú tárcsákat ajánlanék. 200 mm átmérővel 19.000 Ft/db, esetleg lehet kisebb is 170 mm átmérőben: 14.000 Ft/db. Üdvözlettel!

 13. Nagy Péter szerint:

  Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék hogy az ékszíjtárcsa árában a kúpos szorító is benne van??
  üdvözlettel:Nagy Péter

 14. Kaszás György szerint:

  Tiszteletem nekem egy 5 lovas Briggs motorom van 70 mm 2 pályás ékszíjtárcsával. Korábban vásároltam egy hasított 3 fázisú villany motor nélkül mivel nekem nincs lehetőségem vidéken ezt működtetni,ahonnan elhoztam ott jól működött 380 Volt nekem meg kivette a kezemből,valószínű az áttétel a probléma.A nagy kerék 230 mm a kicsi 70 mm a fordulat kb 2800/.Mekkorának kellene lennie a nagy keréknek és hogy önöknek van ilyen és mibe kerülne? Üdvözlettel György.

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Kaszás úr! Ha jól számolok, akkor 875 a kúp jelenlegi fordulata, ami sajnos meglehetősen magas. Az ideális fordulat 4-500 f/p környékén van.
   A 2800-as fordulat gondolom a motor maximális fordulatszáma, tehát nem ezen üzemelne a gép folyamatosan.
   500-as fordulathoz, 2800-ról redukálva 1:5,6 áttétel szükséges. A jelenlegi 70-es tárcsához a kúp tengelyére 400-as kéne. Viszont ez felvet egy újabb problémát, főleg, ha esetleg közel vannak egymáshoz a tárcsák. A 70-es tárcsán nagyon kis felületen tapad az ékszíj, nagyon gyorsan meg tud csúszni.
   A kétsoros tárcsa milyen széles profillal van? Ez alapján tudnék árat mondani. Üdvözlettel!

 15. Magyar Dezső szerint:

  Tisztelt uram az a kérdésem volna van egy 220v, villanymotorom 2800fp fordulatú és kellene hozzá illő kis tárcsa, a tengeje 19 mm, átmérőjű,13-as szíjhoz,plusz komplett 70-es kúp ,kúpheggyel ,tengelyel,csapágy házzal, csapággyal együtt hozzá való 13-as nagy szilytárcsa menyibe kerülne, igy komplett, külön külön is kérnék ár ajánlatot előre is köszönöm és várom válaszát ,Magyar Dezső.

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Magyar úr! 2800 f/p motorok sajnos nem jók erre a célra.
   1. kicsi a nyomatékuk, a hasításhoz viszont elengedhetetlen a nyomaték.
   2. cca 1:6 áttétel szükséges a megfelelő fordulatszám (4-500 f/p) eléréséhez, ami igen költséges.
   Természetesen az alkatrészárakat E-mailben küldöm.
   Üdvözlettel!

 16. P. Dénes szerint:

  Üdvözlöm!

  Én 6,5 Lóerős benzinmotorral szeretnék fahasítót készíteni. A motor 3600-as fordulatú. Tudna nekem segíteni, milyen átmérőjű ékszíjtárcsákat kellene beszerezni hozzá a megfelelő áttételhez? Illetve egy közelítő árat a tárcsákhoz.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdv. Dénes

  • Hasito.hu szerint:

   Az optimális fordulatszám 4-600 között van. 3600-ról mondjuk 550-re lassításhoz a motorra 100-as, a kúp tengelyére 630 mm átmérőjű szíjtárcsa kell. Egy 630-as tárcsa kúpos szorítós kivitelben nem olcsó (cca bruttó 40.000 Ft), érdemesebb szalagfűrész kereket kiesztergálni ékszíjtárcsává, vagy a lassítást két lépcsőben megoldani.
   Ez a 3600 f/p állandó, vagy ez a motor legnagyobb fordulata?
   Mert ha nem állandó ez a fordulat, akkor már jobb a helyzet, akár 1:4 arányú lassítással 2000 f/p-ről már szolidabb az ár. 100-as 2x13mas tárcsa: 6.000 Ft, ugyanez a profil 400 mm átmérőnél 20.000 Ft

   • P. Dénes szerint:

    Értem, köszönöm!

    És ha 570mm-es kerülne a kúphoz, alulra pedig 80-as? Az milyen árban lenne, 17mm-es ékszíjhoz?

    • Hasito.hu szerint:

     Az 560-as 2×13: bruttó 34.000, a 80-as 2×13: 6.000 Ft.
     1×17-es nincsen, csak 2×17-es, d=560 mm: 39.000, 17-es szíjhoz pedig 90-es a legkisebb. 100 mm alatt egységáron 6.000 Ft-ba kerülnek a tárcsák.

 17. Kiss András szerint:

  Tiszteletem!

  32mm-es tengelyre keresek 100mm-es, 17-es profilú 1 vagy 2 soros tárcsát, illetve hozzá való kúpos szorítót. Szeretnék erre árat kérni.
  Válaszát előre is köszönöm.

 18. Sipos Imre szerint:

  Üdvözlöm Hoffmann Zsolt.
  A 2-es szettben lévő tengelyhez egy 350 mm ékszíjtárcsa, és egy 32 mm belső átmérővel 100-as ékszíjtárcsák ebből az új kínálatból mennyibe kerülne?db/ár és posta mennyi lenne hozzá?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Sipos Imre.

  • Hasito.hu szerint:

   Tisztelt Sipos úr!
   Kérdés, hogy hány soros, 13-mas, vagy 17-es profilú tárcsákról van szó.
   Legyen mondjuk 2×13-mas: a nagy tárcsából 355 mm átmérőben: 22.000 Ft, a 100-as 5.000 Ft. A postaköltség utánvétesen 2.500 Ft.
   Üdvözlettel!

Vélemény, hozzászólás?