Hasítókúp póthegy

Sokan kérdezik, hogy hogyan néz ki a hasítókúp póthegy, miként van rögzítve a kúptestben? Miért jobb a cserélhető végű kúp, mint az egy anyagból készült?

Rendkívül egyszerű a dolog.

A póthegynek 28 mm átmérőjű „szára” van, a kúptestben ugyanilyen furatba illeszkedik. A rögzítésről pedig a kúptestben és a póthegyben is azonos helyen lévő furaton keresztül egy 8×40-es csőstift gondoskodik. Így az esetleges hegy csere pillanatok alatt elvégezhető.

A póthegyek szerszámacélból készülnek, ezután következik az edzés. Az edzést a póthegyeink esetében is szakértőkre bízzuk!

Hogy miért jobb az edzett, cserélhető végű kúp?

Ha az egy anyagból készült kúp vége letörik, akkor vagy használhatatlan lesz a kúp, vagy némi hegyesre csiszolással még munkára fogható ideig-óráig. Ez után lesz minimum 3 kg hulladékvasunk.

Ha ugyanez egy ilyen heggyel történik, ebben az esetben csak a hegyet kell cserélni és máris ugyanolyan a kúp, mint új korában. Költségben ez töredéke az egy anyagból készült kúpnak.

Letört hegyű hasítókúp

Másrészt edzés után egy ilyen króm-molibdén ötvözet keménysége 55 rockwell, ami igen jó érték! Több száz m3 rönk elhasítása után sem jelentkezik rajta különösebb használati nyom.

Ha úgy gondolod, mást is érdekelhet, kattints a Megosztás gombra, hogy ismertebbek lehessünk!! 🙂 Vagy küldd tovább E-mailben!

4 thoughts on “Hasítókúp póthegy

  1. Sándor Dávid

    Jó napot. Érdekelne 1 pótjegy + 1 rögzítő csőstift. Le tudná írni, hogy ezek milyen àrban vannak postaköltség együtt. (Győr)
    Válaszát előre is köszönöm.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük