Sokan kérdezik, hogy hogyan néz ki a hasítókúp póthegy, miként van rögzítve a kúptestben? Miért jobb a cserélhető végű kúp, mint az egy anyagból készült?

Rendkívül egyszerű a dolog.

A póthegynek 28 mm átmérőjű “szára” van, a kúptestben ugyanilyen furatba illeszkedik. A rögzítésről pedig a kúptestben és a póthegyben is azonos helyen lévő furaton keresztül egy 8×40-es csőstift gondoskodik. Így az esetleges hegy csere pillanatok alatt elvégezhető.

A póthegyek szerszámacélból készülnek, ezután következik az edzés. Az edzést a póthegyeink esetében is szakértőkre bízzuk!

 

Hogy miért jobb az edzett, cserélhető végű kúp?

Ha az egy anyagból készült kúp vége letörik, akkor vagy használhatatlan lesz a kúp, vagy némi hegyesre csiszolással még munkára fogható ideig-óráig. Ez után lesz minimum 3 kg hulladékvasunk.

Ha ugyanez egy ilyen heggyel történik, ebben az esetben csak a hegyet kell cserélni és máris ugyanolyan a kúp, mint új korában. Költségben ez töredéke az egy anyagból készült kúpnak.

Másrészt edzés után egy ilyen króm-molibdén ötvözet keménysége 55 rockwell, ami igen jó érték! Több száz m3 rönk elhasítása után sem jelentkezik rajta különösebb használati nyom.

Tags:

2 hozzászólás on Hasítókúp póthegy

  1. Sándor Dávid szerint:

    Jó napot. Érdekelne 1 pótjegy + 1 rögzítő csőstift. Le tudná írni, hogy ezek milyen àrban vannak postaköltség együtt. (Győr)
    Válaszát előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?