6×6-os lapvezető Kiskőrösi szalagfűrészen

Szigetváron, a Vekkeli fűrészüzem Kiskőrösi gyártmányú szalagfűrészein a mi 6×6-os lapvezetőink vezetik a Woodmizer lapokat több, mint egy éve. A csapágyak elsősorban a fűrészpor miatti koszolódás következtében néha cserére szorulnak, de a lapvezetők a dolgukat tökéletesen végzik, köszönhetően a pontos beállításnak! Az egyik gépen, felső vezetőként az edzett acél görgőnk üzemel, szintén hibátlanul. Alábbiakban néhány kép az alsó és felső vezetésre is beépített lapvezetőkről.

Az utolsó képen pedig egy kis cselezés látható! 🙂 A lapvezető a vízszintes tengelyen kicsit meg van döntve, így kisebb az esélye, hogy a fűrészlap „belerág” a hátsó támasztó csapágyba.

2 thoughts on “6×6-os lapvezető Kiskőrösi szalagfűrészen

 1. Munkácsi Mihály

  Tisztelt Gyártó!
  Érdeklődöm hogy Kiskőrösi 600.-as szalag fűrészhez milyen lapvezetőt ajánlana,alsó+felső, méretei és az ára? Simán csak a gyári helyére illeszthető? Várom válaszát tisztelettel:Munkácsi Mihály

  Válasz
  1. Hoffmann Zsolt Szerző

   Tisztelt Munkácsi Úr!
   Erre a gépre a 6×6-os lapvezetőnket ajánlom alsó és felső vezetésre is. Egy-az egyben sajnos nem cserélhető, mert a gyári tartó középvonala nem esik egybe a fűrészlappal. A bejegyzés képein lévő gépeken a vevő esztergáltatott egy konzolt.
   A felső rögzítéshez mi is tudunk adni: https://hasito.hu/excenter-tarto-szalagfureszhez/
   A lapvezető 14.000 Ft/db, a konzol 3.500 Ft.
   Az alsó vezető rögzítéséhez nincsen alkatrészünk.
   Üdvözlettel:
   Hoffmann Zsolt

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük