Olcsó villanymotor…

ami talán nem is annyira olcsó villanymotor, ha kiderül, hogy közel sem azt teljesíti, ami az adattábláján szerepel.

Vásárlóink a hasítógépükhöz az egyéb alkatrészeken kívül, gyakran az interneten rendelnek villanymotort is. Ami teljesen természetes. Csakhogy ezeknek a villanymotoroknak az áruk gyakran természetellenesen alacsony! És ez baj? -teheti fel bárki a kérdést!

Mire is gondolunk?
Mindenkit megértünk, aki amikor szembesül a ténnyel: hogy egy minőségi, számlaadással, legalább egy év garanciával, megfelelő szervizháttérrel rendelkező, leinformálható magyarországi kereskedőnél kínált 2,2 kW-os egyfázisú 1440 f/p fordulatú villanymotor ára 70-90.000 Ft között mozog, az első és még a második hallásra is soknak találja.

Aztán tovább keresgél és talál cégeket, akik egy ilyen paraméterekkel rendelkező motort 30-40.000 Ft között kínálnak.
A következő rácsodálkozás akkor történik, amikor meghallják, hogy egyfázisú motorból akár 4 kW-osat is kaphatnak, holott addig, akikkel beszéltek/leveleztek azoktól azt hallották, hogy „egy fázis (230v) esetén a legnagyobb motor 3 kW-os. 4 kW-ot esetleg frekvenciaváltóval lehet elérni, de az egészen más történet és költségtartomány.
Ezen felbuzdulva örömmel veszik meg ezeket a harmincpárezer forintos motorokat.

Képünk illusztráció!

Csakhogy jön a feketeleves!

Azt már tudjuk, hogy a nyomdafesték sok mindent elbír. Nos, a kínai szitanyomó gépekkel is ez a helyzet. A kínai üzemben a szitanyomó gép gyakran, de nem véletlenül olyan adattáblát nyomtat a villanymotornak, amilyet a vásárló látni szeretne és nem olyat, ami a motor valós paramétereit tükrözi.

Ez bizony már csak akkor derül ki, amikor a motornak teljesítenie kellene. A fűrészelés alig megy, a hasítókúp beleszorul a fába.
Ilyenkor végigmegyünk a probléma lehetséges okain és megállapítjuk, hogy a gép méretezése jó, a motor lehet a ludas.

A bejegyzésben említett vevőink közül kettővel beszéltünk, aki bemérette az új, olcsón vásárolt motorját és a mérések azt mutatták, hogy a 2,2 kW-os motor alig 1,5 kW-ot, a 4 kW-osként vásárolt pedig 2,5 kW-ot teljesít.

Ezután ráadásul futhattak a pénzük után, mert az eladó másodszorra fel sem vette a telefont, vagy teljesen elzárkózott a termék visszavételétől.

Konklúzió: a költségkeret mindenkinél szűkös és a pénztárca is gyakran üresebb, mint kellene, hogy legyen,
de kérünk mindenkit, hogy körültekintően vásároljon és a túl olcsó alkatrész/termék ébresszen gyanakvást!
Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy csak a drága a jó, mert természetesen nincs is így, de a gyanúsan jó vételek gyakran rizikósak.
Egy öreg, vagy újratekercselt öreg EVIG motor szinte az örökkévalóságig + 1 napig elmegy és az is ezt az árkategóriát képviseli, mi biztosan inkább az öreg motort választanánk.

Köszönjük hogy végigolvasta!

Villanymotor kínálatunk ide kattintva elérhető.

Ha úgy gondolod, mást is érdekelhet, kattints a Megosztás gombra, hogy ismertebbek lehessünk!! 🙂 Vagy küldd tovább E-mailben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük