Szalagfűrész lapvezető csere egy muzeális Fiedler und Faber gépen – vásárlói fotók

A vásárlói fotók közül a legkedvesebbek mindig azok, amelyeken egy akár 100 éves szalagfűrész kap új alkatrészeket, hogy az örökkévalóság + 1 napig működjön még. Egy német vevőnktől kaptunk most néhány képet, amin egy az 1900-as évek elején készült gép látható. Nem szaporítanánk a szót, vásárlónk levele és a képek:

Íme néhány fénykép a fűrészgépemről, a gyártója Fiedler und Faber, Lipcséből származik, kb. 1900 és 1914 közötti gyártású, mert 1914-ben a vállalat már csődbe ment. Néhány évvel ezelőtt egy régi ácsműhelyből vásároltam meg szinte hulladékvas áron, majd teljesen felújítottam, új tengellyel, új csapágyakkal stb. A gépnek nem volt motorja, mert áttétellel volt meghajtva.

Szinte egyáltalán nem volt biztonsági fedél, ezeket mind fából készítettem el magamnak. A párhuzamvezetőt is saját magam készítettem.

A gépen egyáltalán nem volt alsó lapvezető, ezért egy éve, amikor az első lapvezetőt vásároltam Önöktől, először az alsó vezetés rögzítését kellett kialakítanom. Most lecseréltem a gyári felső lapvezetőt is, így a szalag teljesen tisztán, pontosan fut! Nagyon le vagyok nyűgözve! Egyszerű, megfizethető és tökéletes minőségű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük