Scheppach BASATO4 lapvezető csere – vásárlói fotók és leírás

Német vásárlónktól kaptunk egy komplett dokumentációt arról, ahogy ő a Scheppach BASATO4 szalagfűrész gyári lapvezetőinek cseréjét végezte. Hálás köszönet érte!

„Sokat szenvedtem a Scheppach Basato 4 szalagfűrészemmel. A fűrészlapvezetők már kezdetektől fogva nem működtek jól. Már a hat vezetőtárcsa (három fent és három lent) beállítása is türelemjáték. A fűrészszalag hátoldali vezetői nem forognak megfelelően. Ha fűrészpor kerül közéjük, akkor blokkolódnak, majd szikráznak (ha vastagabb dolgokat kell vágni). Ezt megelégeltem és úgy döntöttem, hogy jobb vezetőkkel helyettesítem őket. Örülök, hogy megtaláltam az Önök cégét, azóta minden vágási problémám megszűnt a fűrészgépen.
Azt nem értem, hogy egy olyan nagymúltú, faipari gépeket gyártó cég, mint a Scheppach, hogy adhat ki olyan gépeket a kezéből, amik már eleve nem működnek megfelelően? Bízom benne, hogy a mellékelt képek, másoknak is segítenek a gépüket igazán jól működővé tenni!

Jól látható berágódás a hátsó támasztógörgőn.
A támasztógörgő tartója is teljesen tönkrement.
Adapterlemez készítése az alsó vezető részére 10 mm vastag alumíniumból. Így felhasználható lesz a gyári lapvezető tartókonzolja.
Alsó lapvezető beépítve.
Mivel az új lapvezető nagyobb, mint az eredeti, ezért a lemezből is ki kell vágni.
Fűrészlap a helyén, pontosan ott, ahol kell.
Hibátlan végeredmény!
Ez pedig a vágásminőség egy 45×14-es anyag vágása során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük