Szalagfűrész lapvezető csere Scheppach BASA3 gépen

A Scheppach szalagfűrészeknek sajnos híresen gagyi lapvezetőik vannak és ez az évek múlásával sem javul, nem fejlesztik őket. Számtalan Scheppach szalagfűrész lapvezetője lett már lecserélve a mi lapvezetőinkre. Kis flexezés, fúrás, csavarozás és készen van egy nagyságrendekkel szebb vágásképű szalagfűrész. Ha pedig a gyárilag, a géphez kapott lapk helyett is jó minőségű, éledzett Forestill szalagfűrészlapokat használunk, az ismét emel egy szintet.

Egy kedves vevőnktől kaptuk az alábbi leírást és a képeket, arról, ahogy ő oldotta meg a Scheppach BASA3 szalagfűrészgép gyári lapvezetőinek cseréjét, a mi 4×4-es lapvezetőinkre. Bízunk benne, hogy másoknak is segítségére lesz!

Először távolítsuk el a gép asztallapját, mert csak útban lesz. Ezután szereljük le a felső gyári lapvezető tartóját. Tegyük félre, szükség lesz rá. A képen lévőhöz hasonló tartót fabrikálhatunk magunk is, vagy hozzáértő ismerőssel készíthetünk. A képen is látszik, a legegyszerűbb megoldás is megfelelő.

A felső csapágy felett a konzolból flex-el vágjunk le annyit, hogy semmiképp ne legyen a csapágy útjában és hézag is legyen, így a lapvezető a gyárival megegyező magasságban lesz.

Az eredeti alsó U-tartót 10 mm-el balra helyezve rögzítsük. A köracélt a vastagabbik végével az U tatóba rakjuk, a vékonyabbik végéből pedig a szükséges mértékben levágunk.

A vezetősínből szintén kell kivágni, hogy a lapvezetőnek legyen helye.

A végeredmény valami hasonló kell, hogy legyen. Nem nehéz, csak bele kell kezdeni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük