Szalagfűrész lapvezető íves, kanyarító vágáshoz

Mostantól mindhárom szalagfűrész lapvezetőnk elérhető kimondottan kanyarító vágáshoz is.

Szalagfűrészen, kanyarító vágáshoz elengedhetetlen, hogy a fűrészlap ne vándoroljon vágás közben. Ennek kiküszöbölésére fejlesztettük ki a horonnyal ellátott, csapágyazott acél görgőket. Az acél perselyben lévő horony minimális holtjátékot enged a fűrészlapnak fűrészelés közben, így nagyban megkönnyíti a finom, íves vágásokat.

A lapvezetőink mostantól megvásárolhatóak az íves vágáshoz szükséges elemmel szerelve, valamint pótalkatrészként is Mindegyik lapvezető esetében csak a felső persely cseréjére van szükség.
Mindhárom méret esetében a persely edzett (55 HRC), feketére foszfátozott acél. A fenti képeken az 5×5 és 4×4 vezetőknél csak az összehasonlítás miatt került az edzetlen persely felhelyezésre.

Aennyiben normál lapvezetővel rendelkezünk, a csere folyamata:
Mindegyik vezető esetében:
– a cseréhez kicsavarjuk a felső támasztógörgő imbuszcsavarját, ezután csak le kell venni a fent lévő csapágyat és az új horonnyal ellátottat felhelyezni.
Ez még egy percbe sem telik.

Ahogy a leírásból is kitűnik, a csere rendkívül gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

A kész lapvezetők és a cserealkatrészek is készletről elérhetők!

Cserealkatrészként az alábbiakat tartalmazza:
6×6: belső persely, csapágy, külső persely, zégergyűrű
5×5: belső persely, csapágy, külső persely, zégergyűrű
4×4: belső persely, csapágy, külső persely, zégergyűrű

4 thoughts on “Szalagfűrész lapvezető íves, kanyarító vágáshoz

 1. Kövér György

  Üdvözlöm!
  Az íves vágáshoz legalábbis a kis ívekhez keskeny szalaggal való vágáshoz tudtommal szuper újdonság a hornyozott hátsó vezető vagy támasztó görgő azonban pont ezért az oldalsó görgők kiiktatása is ajánlott. Az ív miatt, hogy tudjon oldal hossz irányba mozdulni a lap ami követi az ívet. Esetleg van ilyen jellegű tapasztalat, vagy könnyen levehető oldalsó támasztó görgős megoldás.
  Illetve az oldalsó vezető görgők fokozatmentesen való állítás az oldal nézet képen látható csap tekerésével van megoldva?
  Köszönöm

  Válasz
  1. Hoffmann Zsolt Szerző

   Tisztelt György! Ha az oldalsó vezetőket kiiktatjuk, akkor a lap a kelleténél jobban is kicsavarodhat, így nem marad az íven. Az oldalsó görgőknek kell megfelelő távolságra lenniük a laptól, nem szabad, hogy egyenesfutás esetén elérjék. A csap egy furatban mozog, a beállítás a csapban merőlegesen lévő imbuszcsavar lazításával-szorításával oldható meg. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

   Válasz
   1. Kövér György

    Köszönöm a választ.
    Van egy új vonulat a keskeny szalaggal való éles ívek vágáshoz csak hátul támasztják meg a szallagot egy hornyozott csapággyal. Foggalmam sincs működik e vagy egy újabb drága termék amit el lehet adni.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük