Vásárlói fotók + egy ötletes megoldás a biztonság növelésére!

90-es, edzett, cserélhető végű kúp tőlünk vásárolva.

A gép: SKF csapágyházak , 45-ös tengely , 4 kw-os motor , mobilizálható , akár szegmensekbe is . 3db 17-es fogazott ékszíjjal.

 kúpos rönkhasítógép  hasítógép
 Hasító  kúpos hasító

Most pedig a gép továbbfejlesztett változata egy egyszerű, ám de nagyon ötletes megoldással a biztonság növelésének érdekében. A leírást bemásoljuk, a képeket és a leírást is köszönjük Botos Úrnak, soron kívül küldünk neki egy ajándék póthegyet.

1. Kép : A nagyon gyorsan elkészíthető szerkezet nem csak kényelmessé teszi a hasítást, de az erőkar lévén a 100.-ik rönknél sem kell „pólót cserélni „.
A biztonság azért maximális a képen mert csak a bal tenyerünket helyezzük a fára és így még figyelmetlenség esetén sem tudunk a kúp közelébe kerülni, a jobb kezünkkel pedig jelentősen felgyorsíthatjuk a hasítás indítását.
2. Kép : Egészen vékony szeleteket hasíthatunk balesetveszély nélkül, mert a kúp alatt található biztonsági acél ék megakadályozza a „körbe fordulást”, azaz a kúp és az asztallap közé így nem kerülhet semmi.
3. Kép : Az előtoló elkészítésénél nagyon fontos hogy az előtoló kar rögzítése csak a keményfa lapban legyen, az asztallap ne legye átfúrva / a másik kettőt át kell/mert ha mégis olyan rönköt hasítunk ami nehezen adja meg magát, akkor sincs semmi, legfeljebb a kezünkben marad az erőkar és nem szenvedünk sérülést.
4. Kép : Soha ne fúrjunk csomóba mert nem lesz helye az indító repedésnek, fordítsuk meg a rönköt vagy fordítsuk el.
 kúpos hasítógép biztonság forgóbalta
 hasítógép biztonságos biztonságos hasítógép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük