Villanymotor hajtású hasító szett

Az alábbi megoldást kínáljuk villanymotor hajtású hasítógép készítéséhez:

Részei balról jobbra:

Póthegy, rögzítéshez hasított csőstift, hasítókúp, (a kúpot és a hegyet természetesen összerakva küldjük) készre megmunkált tengely, vastagfalú cső csapágyház, 2 db golyóscsapágy, 2 db seeger gyűrű. A képről hiányzik a két stift a kúp és a tengely közé.
Ez a szett gyakorlatilag pár perc alatt készre szerelhető, mert minden egymáshoz van méretezve. A csapágyházat hegesztéssel kell a vázhoz rögzíteni. A tengely a tárcsa felőli végén 35 mm átmérőjű, 8-as ékhoronnyal.

 

Ha úgy gondolod, mást is érdekelhet, kattints a Megosztás gombra, hogy ismertebbek lehessünk!! 🙂 Vagy küldd tovább E-mailben!

147 hozzászólás “Villanymotor hajtású hasító szett” bejegyzésben.

 1. Bartha László

  Üdvözlet!Szeretnék ajánlatot kérni egy villanymotoros szettre. 70-es kúppal,csapágyház,csapágy,tengely. Előre is köszönet! Laci

  Válasz
 2. Vámos Erik

  Üdvözlöm! Van egy 220-as 1400 fordulatú 1500w-os motorom. Ez elég lenne kugli hasogatáshoz vagy nagyobb teljesítmény szükséges? Válaszát köszönöm előrre is. Erik.

  Válasz
 3. Várda Béla

  Üdvözlöm!
  Kaphatnék a szettekről képeket,és árakat? Sehol nem találok,képeket,árakat és hogy hol tudnék rendelni.

  Előre is köszönöm!!

  Válasz
   1. Benke Bálint

    Megvan a motor, 1500at forog es 3kw, 100as es 300as ekszijtarcsakra gondoltam, mindenkepp ket sorosat szeretnek es ontottvasbol ha lehetseges h lendkerekkent is szolgaljon, ezekrol szeretnek arajanlatot kerni, valaszat eloreis koszonom
    Udv: Bálint

    Válasz
    1. Hasito.hu Szerző

     Kétsoros, 13mas profillal a kis tárcsa (96 mm) 6.000 Ft, a nagy (315 mm) 14.000 Ft, és vas öntvényből vannak, feketére foszfátozva. A nagy tárcsa négy küllős, de így is van súlya! Üdvözlettel!

     Válasz
 4. Benke Bálint

  Tiszteletem
  Szeretnek egy kupos hasitot csinalni, a villanymotor ami adott az 2.2kw 400/230v 5.2/9.0A 2800/min fordulat, erdekelne h ez 230v-ban elbirna-e a kozepesen agas fat es h milyen keszletet, kupot, tarcsat ajanlananak hozza, v esetleg 380 ban is erdekelne v vessem el az otletet ezzel a motorral kapcsolatban?
  Valaszaikat, arajanlataikat eloreis koszonom!

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Benke úr!
   Több dolog miatt is felejtős ez a motor sajnos. Egyrészt mert egy fázison 75%-át teljesíti a háromfázisú teljesítményének, azaz 1,65 kW-ot. Másrészt gyorsfordulatú, aminek nagyon kicsi a nyomatéka és csak nagyon nagy áttétellel lehet elérni a szükséges 4-500 közötti kúp fordulatot és ettől még mindig gyenge lesz.
   220v esetében legalább 2,2 kW, 1400 f/p körüli fordulatú motor szükséges és az ághelyes, göcsörtös fákat nem fogja túlságosan “szeretni”
   380 esetén is legalább ilyen motor kell, de minél erősebb a motor, annál komolyabb fákat tud elhasítani. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

   Válasz
 5. Bálint

  Jó napot kívánok! Egy szettet szeretnék 380-as villanymotorhoz, a motor paramétereit sajnos nem tudom, mert jelenleg nem áll módomban megnézni, jelenleg egy 600 mm vídiás lappal üzemel, dupla ékszíjtárcsával… szeretném dupla funkciósra átépíteni. Minimális átépítéssel. Olyat ami max 50cm-es méterfához is jó. Szeretném a véleményét kérni, valamint egy árajánlatot a szettről, és élszíjtárcsáról. Köszöntettel

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Bálint! Fontos lenne tudni a motor teljesítményét, mert a hozzávaló alkatrészek árát nagyban befolyásolja.
   50 cm átmérőjű méterfához hatalmas villanymotor kell, közel 10 kW-os, de a villanymotor hajtáshoz gyártott tengelyeink rövidek ekkora fákhoz.
   Rendszerint max 30-35 cm rönkátmérőig szoktak villanymotoros hajtással hasítani.
   Az árakat e-mailben küldöm. Üdv: Hoffmann Zsolt

   Válasz
 6. Berente Csaba

  Tiszeletem!

  Érdekelne az 1-es szett ára 70-es kúppal+ 100-as és 300-as szíjtárcsa. Tudnának küldeni egy árajánlatot.
  Üdvözlettel: Berente Csaba

  Válasz
 7. Csorba Ferenc

  Tiszteletem!

  Építeni szeretnék 220 V-os hasító gépet. Érdeklődnék milyen motorokat tudnak ajánlani és milyen szettek vannak és persze az áraik is érdekelnének.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  Csorba Ferenc

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Ferenc! 220 V esetén 2,2 kW-os, vagy nagyobb motor a javasolt, de mindenképpen 1400 körüli legyen a fordulatszám. Új motor vásárlása esetén ajánlom az Agisys.hu-t. De használt motorral nagyban csökkenthetőek a költségek. Az általam forgalmazott alkatrészek árait E-mailben küldöm. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

   Válasz
 8. Doma Sándor

  Tiszteletem!

  Szeretnék tételes árajánlatot kérni:
  1-es szettre 70-es kúppal + pót heggyel, dupla soros 13-as 80-as és 250-es tárcsára, valamint 90-es kúp + pót heggyel dupla soros 17-es 100-as 300-as tárcsára.
  Köszönettel!
  Doma Sándor

  Válasz
 9. Katona Zsolt

  Tisztelt Uram!
  Van egy 3 Kw-os motorom 1440-es fordulattal. Ehhez méretezve kérek árajánlatot Öntől: -kétsoros 13-as ékszíjtárcsákra, -hasító szettre, -70-es kúpra.
  Köszönettel:
  Katona Zsolt

  Válasz
 10. Böjtös Szilveszter

  Tisztelt Uram!

  Az 1 szett ára érdekelne 90-es kúphoz, kúp nélkül.
  A villanymotorom 380V 2,2kv-os 1435 fordulatú. Így milyen áttételű és mekkora ékszíjtárcsákat igényel 90es kúppal? Ékszíjtárcsa árajánlatot is kérnék.

  Előre is köszönöm várom válaszát,a fent megjelölt email cimen.

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Szilveszter!
   2,2 kW-os motorhoz nagy a 90-es kúp, a 70-est javaslom. 90-es kúp 4 kW-tól alkalmazható. 1:3 arányú áttételt javaslok ehhez a fordulathoz. Az árakat e-mailben küldöm. Üdvözlettel!

   Válasz
 11. Rigó Zoltán

  Erdekelne engem a villanymotor hajtású hasíto szett+ 300-as+ 100-as dupla soros tárcsa. Mennyibe kerul?
  Egy 2.2 KW-os , ford. 1440 3 fázisú motorom van. Ez megfelel Ön serint

  Köszönettel:

  R.Zoltán

  Válasz
 12. Csajbók István

  Üdvözlöm!
  Villanymotor meghajtású szettre kérnék tételes árajánlatot! Sajnos a paraméterekből nem tudom megállapítani, hogy melyik kellene nekem.
  Évi 2-4 köbméter 30-40 cm hosszú 20-40 cm átmérőjű keményfa (akác, tölgy) kugli hasítására alkalmas gépet szeretnék építeni.
  Köszönettel, istvancs

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt István! E-mailben küldök ajánlatot. A célra már 1 fázis esetén is lehet jó gépet építeni, de ha van 380v-os motorra lehetőség, akkor nem nagyon lesz szükség kompromisszumokra.

   Válasz
 13. Csebák István

  T.C. A villany motoros szettre szretnék árajánlatot kérni , 70mm átmérőjű cserélhető kúpppal ! +1db cserélhető kúp , + 1db 300 mm átmérőjű duplasoros 13-as profilú ékszijtárcsa . Az árakat tételesen szeretném látni , hogy anayagi lehetőségeimhez tudjan igazítani . Válaszukat előre is köszönöm , Tisztelettel : Cs. István

  Válasz
 14. Uhrin János

  Az 1. szettre kérnék ár ajánlatot annyi módosítással kellene a tengely a tárcsa felől 25mm átmérővel 50mm hosszan és 8mm-es retesz horonnyal kellene. A hasító kúp 70mm-es cserélhető hegyű kellene ha lehet 2 bekezdésű menettel. Üdv!

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt János! Egyedi módosításokat sajnos nem tudok vállalni, valamint az összes kúp egybekezdésű. Kétbekezdésűt egyáltalán nem forgalmazok. Az árakat e-mailben küldöm. Üdvözlettel!

   Válasz
 15. János

  Az első képen szereplő vastagfalú cső csapágyház érdekelne a kettő seeger gyűrűvel!( csapágy nem kell.)Méretei is érdekelnének.Köszönöm.

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   A csapágyház, a 2 db gyűrűvel 5.000 Ft. A méretei: hossz cca 20 cm, átmérő cca 72 mm. Természetesen, ha kéri, ennél pontosabb méretet is tudok adni. Üdvözlettel!

   Válasz
 16. Szajkó béla

  Tisztelt Hasító.hu!
  Részletes árajánlatot szeretnék kérni a kettes szettre. Egy fázisú 220 voltos villanymotor min. 2,2 Kw (lehet hogy 2,5 Kw) 1000 v. 1400 f/p. Ehhez milyen ékszíjtárcsa és kúp szükséges a működéséhez?

  Előre is köszönöm válaszát!!

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Szajkó úr! Az említett motor 70-es kúppal, kuglihasításra jól használható. A fordulatszámot jó lenne pontosan tudni, az áttétel miatt. Ha 1400 f/p, akkor 1:3, ha 960 fordulatú a motor az az 1:2 is elég. Az árakat e-mailben küldöm. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

   Válasz
 17. Pula László

  Tisztelt Uram!
  Szeretnék árajánlatot kérni az 1-es és 2-es szettre 70-es és 90-es kúppal.
  A villanymotor 3kw-os, 3 fázisú 1440-es fordulatú, a tengely 28mm átmérőjű. Kérdéseim: elbír e 90-es kúpot? Jó lesz-e 80-as és 250-es tárcsa és kell-e dupla ékszíj? Ajánlatot kérnék a tárcsákra is, ha lehetne részletezve. Előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Pula úr! A 90-es kúpot 4 kw-tól felfelé javaslom, az alatt a 70-est. Az említett áttétel helyett a 90-es és 300-as tárcsákat javaslom. Árban szinte nincs különbség köztük, viszont a 90-es kúpon nagyobb felületen érintkezik a tárcsa az ékszíjjal, így több erőt tud átvinni a hajtott tengelyre, megcsúszás nélkül. Az összes árat e-mailben küldöm. Üdvözlettel!

   Válasz
 18. Nagy Zoltán

  Üdvözlet! Szeretném én is megtudni a szettek árát. Illetve szeretnék érdeklődni az erősségükről is. Köszönöm.

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Üdvözlöm! Az árakat küldöm e-mailben.
   Az erősségükről: ipari felhasználásra alkalmasak. Fakitermelők, tüzépek dolgoznak kúpos hasítókkal, amihez az alkatrészeket tőlem vásárolták. Póthegyet szoktak ők utánrendelni, a hegyek 3-400 m3 fát bírnak ki jellemzően. A traktorhajtású tlt tengelyre pl örök garanciát adok.

   Válasz
 19. Zsolt

  Üdv,

  Szeretnék részletes árajánlatot kérni a 2-es szettre kiegészítve egy 300-as ékszíjtárcsával 13 mm-es szíjpályával 70-es és 90-es
  kúppal.

  üdv Zsolt

  Válasz
 20. Attila

  Üdvözlöm!
  Ajánlatot szeretnék kérni a 2-es szettre kiegészítve egy 300-as ékszíjtárcsával 17 mm-es szíjpályával, illetve egy 100 mm-es tárcsával szintén 17-es pályával, 25 mm-es furattal és 8-as ékpályával.

  Előre is köszönöm!
  Üdv: Attila

  Válasz
 21. Kun Mihály

  Jó napot!
  Kérnék ajánlatot a 2. -es számú szettre + hozzá való két soros 200 -as, illetve 300 -as szorítókúpos szílytárcsára.
  Üdv.:
  Kun Mihály

  Válasz
 22. Bocsi Péter

  Tisztelt Cím!

  Kérhetnék egy árajánlatot az 1-es ill. 2-es szettre, valamint a 70-es és 90-es kúpra!

  Előre is Köszönöm!

  Üdvözlettel: Bocsi Péter

  Válasz
  <