Villanymotor hajtású hasító szett

Az alábbi megoldást kínáljuk villanymotor hajtású hasítógép készítéséhez:

Részei balról jobbra:

Póthegy, rögzítéshez hasított csőstift, hasítókúp, (a kúpot és a hegyet természetesen összerakva küldjük) készre megmunkált tengely, vastagfalú cső csapágyház, 2 db golyóscsapágy, 2 db seeger gyűrű. A képről hiányzik a két stift a kúp és a tengely közé.
Ez a szett gyakorlatilag pár perc alatt készre szerelhető, mert minden egymáshoz van méretezve. A csapágyházat hegesztéssel kell a vázhoz rögzíteni. A tengely a tárcsa felőli végén 35 mm átmérőjű, 8-as ékhoronnyal.

 

153 thoughts on “Villanymotor hajtású hasító szett

 1. pintér attila

  Tisztelt Hoffmann Úr !
  Kérem szíveskedjen árajánlatot adni a fent nevezett anyagokról
  – 70mm kúpot,és egy ékszíjhajtásu tengelyt.
  – a motor ami rendelkezésre áll 2,2kW és 1440 fordulat/perc .
  a tengelyen jelenleg 250-es, a motoron 60-as tácsa van.
  Az üj tengelyt utólag lehet-e esztergálni? (meglévő csapágyház és ékszíj tárcsa miatt.)
  Tisztelettel : Pintér Attila

  Válasz
  1. Hoffmann Zsolt Szerző

   Tisztelt Pintér Úr!
   Az árak:
   70-es kúp: 18.000 Ft
   Tengely: 8.000 Ft
   A tengely természetesen tovább esztergálható. Jelenleg az ékszíj felfogatási helyén az átmérő 35 mm, 10-es reteszhoronnyal, 40 mm hosszban.

   Üdvözlettel:
   Hoffmann Zsolt

   Válasz
 2. Halász József

  Tisztelt Hoffmann Úr !
  Rendelni szeretnék egy komplett szett 70mm kúp+ pothegy,ékszíjhajtásu tengely. csapágycső + 2db csapágy + 2db zéger gyűrü.
  szíjtárcsa 100mm, 300mm -es 1-1 db.
  – a motor ami rendelkezésre áll 3kW és 1500 fordulat/perc .
  Kérem szíveskedjen árajánlatot adni a fent nevezett anyagokról.
  Tisztelettel : Halász József

  Válasz
  1. Hoffmann Zsolt Szerző

   Tisztelt Halász Úr!
   A fenti alkatrészek ára bruttó 64.000 Ft. A szíjtárcsák esetében duplasoros, 13 mm széles szíjhoz való tárcsák árát számoltam.
   Az összes alkatrész megrendelése esetén nincs postaköltség felszámolva.
   A motor és a fenti szett kugli hasogatására tökéletesen alkalmas.
   Üdvözlettel!

   Válasz
 3. Koós József

  Kedves Zsolt! Már vagy öt éve vásároltam Öntől egy szettet,és még csak most jutottam oda,hogy össze rakjam.Előkerestem a hozzávalókat amit küldött.Annál a csapágyház két darabból van kialakítva,téglalap alakú tömb anyagba,átmenő csavaros felfogatással,de viszont nincsen a csapágy rögzítő seeger gyűrű helye kiszedve,de a gyűrű viszont benne a csomagban.A csapágyakat sem találom.Elképzelhető,hogy akkor még nem járt a csomaggal csapágy,és a cs.ház sem csőből csinálták?Csak azért érdeklődöm,hogy ne keressem fölöslegesen és akkor pótolom a hiányosságot.A cs.számára sem emlékszem,ha volt.
  T.: József

  Válasz
  1. Hoffmann Zsolt Szerző

   Tisztelt Koós Úr! Olyan csapágyházat, amit ön említ, soha nem gyártottunk, csak azt, ami a honlapon jelenleg is szerepel.
   https://hasito.hu/csapagyak/
   Ha megnézi a bejegyzés dátumát, 2012 az évszám. Azaz lassan 9 éve is ugyanolyan csapágycsöveket gyártottunk, mint jelenleg. Az pedig, hogy a zégergyűrű beszúrása nincs benne a csapágycsőben, szintén lehetetlen a cnc gyártásfolyamat okán.
   Legyen szíves egy fényképet küldeni az E-mail címünkre az alkatrészről.
   Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

   Válasz
 4. Bartha László

  Üdvözlet!Szeretnék ajánlatot kérni egy villanymotoros szettre. 70-es kúppal,csapágyház,csapágy,tengely. Előre is köszönet! Laci

  Válasz
 5. Vámos Erik

  Üdvözlöm! Van egy 220-as 1400 fordulatú 1500w-os motorom. Ez elég lenne kugli hasogatáshoz vagy nagyobb teljesítmény szükséges? Válaszát köszönöm előrre is. Erik.

  Válasz
 6. Várda Béla

  Üdvözlöm!
  Kaphatnék a szettekről képeket,és árakat? Sehol nem találok,képeket,árakat és hogy hol tudnék rendelni.

  Előre is köszönöm!!

  Válasz
   1. Benke Bálint

    Megvan a motor, 1500at forog es 3kw, 100as es 300as ekszijtarcsakra gondoltam, mindenkepp ket sorosat szeretnek es ontottvasbol ha lehetseges h lendkerekkent is szolgaljon, ezekrol szeretnek arajanlatot kerni, valaszat eloreis koszonom
    Udv: Bálint

    Válasz
    1. Hasito.hu Szerző

     Kétsoros, 13mas profillal a kis tárcsa (96 mm) 6.000 Ft, a nagy (315 mm) 14.000 Ft, és vas öntvényből vannak, feketére foszfátozva. A nagy tárcsa négy küllős, de így is van súlya! Üdvözlettel!

     Válasz
 7. Benke Bálint

  Tiszteletem
  Szeretnek egy kupos hasitot csinalni, a villanymotor ami adott az 2.2kw 400/230v 5.2/9.0A 2800/min fordulat, erdekelne h ez 230v-ban elbirna-e a kozepesen agas fat es h milyen keszletet, kupot, tarcsat ajanlananak hozza, v esetleg 380 ban is erdekelne v vessem el az otletet ezzel a motorral kapcsolatban?
  Valaszaikat, arajanlataikat eloreis koszonom!

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Benke úr!
   Több dolog miatt is felejtős ez a motor sajnos. Egyrészt mert egy fázison 75%-át teljesíti a háromfázisú teljesítményének, azaz 1,65 kW-ot. Másrészt gyorsfordulatú, aminek nagyon kicsi a nyomatéka és csak nagyon nagy áttétellel lehet elérni a szükséges 4-500 közötti kúp fordulatot és ettől még mindig gyenge lesz.
   220v esetében legalább 2,2 kW, 1400 f/p körüli fordulatú motor szükséges és az ághelyes, göcsörtös fákat nem fogja túlságosan „szeretni”
   380 esetén is legalább ilyen motor kell, de minél erősebb a motor, annál komolyabb fákat tud elhasítani. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

   Válasz
 8. Bálint

  Jó napot kívánok! Egy szettet szeretnék 380-as villanymotorhoz, a motor paramétereit sajnos nem tudom, mert jelenleg nem áll módomban megnézni, jelenleg egy 600 mm vídiás lappal üzemel, dupla ékszíjtárcsával… szeretném dupla funkciósra átépíteni. Minimális átépítéssel. Olyat ami max 50cm-es méterfához is jó. Szeretném a véleményét kérni, valamint egy árajánlatot a szettről, és élszíjtárcsáról. Köszöntettel

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Bálint! Fontos lenne tudni a motor teljesítményét, mert a hozzávaló alkatrészek árát nagyban befolyásolja.
   50 cm átmérőjű méterfához hatalmas villanymotor kell, közel 10 kW-os, de a villanymotor hajtáshoz gyártott tengelyeink rövidek ekkora fákhoz.
   Rendszerint max 30-35 cm rönkátmérőig szoktak villanymotoros hajtással hasítani.
   Az árakat e-mailben küldöm. Üdv: Hoffmann Zsolt

   Válasz
 9. Berente Csaba

  Tiszeletem!

  Érdekelne az 1-es szett ára 70-es kúppal+ 100-as és 300-as szíjtárcsa. Tudnának küldeni egy árajánlatot.
  Üdvözlettel: Berente Csaba

  Válasz
 10. Csorba Ferenc

  Tiszteletem!

  Építeni szeretnék 220 V-os hasító gépet. Érdeklődnék milyen motorokat tudnak ajánlani és milyen szettek vannak és persze az áraik is érdekelnének.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  Csorba Ferenc

  Válasz
  1. Hasito.hu Szerző

   Tisztelt Ferenc! 220 V esetén 2,2 kW-os, vagy nagyobb motor a javasolt, de mindenképpen 1400 körüli legyen a fordulatszám. Új motor vásárlása esetén ajánlom az Agisys.hu-t. De használt motorral nagyban csökkenthetőek a költségek. Az általam forgalmazott alkatrészek árait E-mailben küldöm. Üdvözlettel: Hoffmann Zsolt

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük